Electric Utility Wildland Fire Prevention Task Force WA Department of Natural Resources (DNR) Meeting Seven Agenda

1:00 PM - 5:00 PM | December 4, 2020

Web Meeting Instructions

- 1. Please sign in early to troubleshoot tech issues
- 2. Click **Zoom link** for screenshare
- 3. Please sign in with your name followed by organization name
- 4. Choose "join with computer audio" or "phone call" option using meeting ID and participant number

Phone only option: 1(253) 215-8782 ID: 930 4184 6184 Passcode: 961706 One tap mobile: <u>+12532158782,,93041846184#</u>

Meeting Purpose: (1) To discuss final recommendations from the Task Force to DNR; (2) To review the draft report DNR is developing to the Legislature; and (3) discuss proposed next steps and opportunities for ongoing discussion.

Time	Agenda Topic	Materials
1:00 -	Welcome, Meeting Purpose, and Updates	-Agenda
1:15 pm	Thomas Christian, Facilitator and George Geissler, DNR Chair	-Enabling Legislation
(15 min.)	Introductions and welcome	(for reference only)
	 Meeting purpose and review agenda 	
	Updates from Chair	
	Establish quorum	
1:15 –	Overview of Tasks	-Enabling Legislation
1:30 pm	Facilitator and Loren Torgerson, DNR	-Work Plan w/ Task
(15 min.)	• Review work completed and deliverables assigned to Task	Tracking Table
	Force and DNR respectively – Facilitator	
	• Overview of DNR's draft report to the Legislature and	
	possible next steps – DNR	
1:30 -	Review Recommendations to DNR on a Model Agreement (Duties	DNR's Draft Report
2:15 pm	A & B) – DNR and Task Force	
(45 min.)	• Status update and recent developments toward achieving	
	goal of model agreement template – DNR	
	 Road map for finalizing model agreement template – DNR 	
	Clarifying questions from Task Force	
2:15 -	Review Recommendations to DNR on Communication and	DNR's Draft Report
2:30 pm	Information Exchanges (Duty C) – DNR and Task Force	

(15 min.)	 Review section of DNR's Report Should DNR make any final edits to the report section? Does the Task Force accept its recommendations to DNR? 	
2:30 – 3:00 pm (30 min.)	 Review Recommendations to DNR on Creation of 3rd Party Rosters (Duty D) – DNR and Task Force Review section of DNR's report Should DNR make any final edits to the report section? Does the Task Force accept its recommendations to DNR? 	DNR's Draft Report
3:00 – 3:10 pm	10-Minute Break	
3:10 – 3:45 pm (35 min.)	 Review Recommendations to DNR on Investigation Protocols (Duty E) - DNR and Task Force Review section of DNR's report Should DNR make any final edits to the report section? Does the Task Force accept its recommendations to DNR? 	DNR's Draft Report
3:40 – 4:30 (45 min)	 Moving Forward: Review Parking Lot Issues and Need for Future Discussion – DNR and Task Force Other issues for Task Force discussion Proposed post Task Force standing committee 	
4:30 – 5:00 pm (30 min.)	Public Comment and Next Steps Facilitator • Public comment • Review action items/notes from facilitator • Closing remarks from Task Force members • Closing remarks from Task Force Chair	
5:00 pm	Adjourn	